Blog & nejčastější dotazy

Člínky nejen o nehtech a nehtové modeláži

Jaký tvar nehtu zvolit?

Tvar nehtu můžeme zvolit podle více faktorů. Samozřejmě bychom měli zvážit všechny jako je tvar a velikost rukou, zaměstnání, délka a tloušťka prstů, velikost nehtového lůžka a tvar lunuly (dolní půlměsíčitá část nehtové ploténky bělavé barvy).

Ne vždy jsou všechny naše prsty stejné. Často se setkáváme například s rozdílnými tvary lunuly. i toto do volby tvaru nezapomeňte zahrnout. Nezapomínejte na celkový dojem rukou a vyhněte se "zaručeným super trendům" :-)

Na následujícím obrázku Vám ukáži jednoduchý postup na volbu tvaru nehtu podle délky prstů a nehtového lůžka:

Na základě tvaru a velikosti prstů...

Čtverec / hranatý tvar nehtu:
Čtvercový tvar vypadá dobře na dlouhých, úzkých prstech. Ženy mající malé ruce se můžou spolehnout, že jejich nehty budou vypadat božsky. Jestli máte nehty s různými tvary, pak nezoufejte-čtverec vás opět zachrání.

Kruh / kulatý tvar nehtu:
Pokud máte krátké nehty, vsaďte na kulatý tvar.

Ovál / oválný tvar nehtu:
Oválný tvar je vhodný pro všechny nehty. Pokud se vám nechce pátrat, tak oválný tvar je trefou do černého!

Squoval / čtverec+ovál:
Pro ty náročnější je tu i mix dvou tvarů. Krátké široké prsty nebo naopak velké a dlouhé prsty si můžou hovět v tomto "čtverco-oválném" tvaru. Pomůcka pro širší nehty: měla byste sledovat přirozenou linii nehtů a udržet je krátké.


Základní tvary nehtů

Mezi základní tvary nehtů patří tvar kulatý, oválný, hranaty, mandle, a hranatý se zakulacenými rohy.
Dále jsou velice známé špičaté tvary "Stiletto". Ty se však u přírodníh netů vyskytují je opravdu zřídka kdy. Jde tvar především pro nehtovou modeláž.
Díky právě nehtové modeláži je tvarů opravdu nepřeberné množství.Jde o různé kombinace základních tvarů, tvarů zšikmentých či jinak zabroušených.


Před návštěvou nehtového studia

1.) Zdravotní stav
Pokud berete antibiotika, nebo jste je užívala v nedávné době, může to mít vliv na přilnavosti některých materiálů. Také například hormonální změny v těhotenství, kojení, špatná funkce štítné žlázy, změna hormonální antikoncepce a další faktory mají vliv na trvanlivost nehtové modeláže, aplikaci gel laků a dalších nabízených služeb.

2.) Nenamáčet a nekrémovat ruce
Doporučuji si ruce nekrémovat 24 hodin před návštěvou studia (nehtová modelace, IBX systém, gel lak, CND Shellac a další služby). Nehty musí být totiž naprosto odmaštěné a suché.
Dále je dobré se v objednaný den vyhnout sprchování, mytí vlasů či nádobí a podobných aktivit při kterých dochází k rozmáčení pokožky a nehtů. Voda se z nehtu velmi dlouho odpařuje a přikryje-li se mokrý nehet vrstvou gelu voda se nemá kam odpařit. Poté nejen že nehty nedrží, ale můžete si zadělat i na problém v podobě plísní.
Vpřípadě návštěvy wc před či během služby je lepší si ruce neumývat, ruce Vám ráda vydezinfikuji postřikem.
Také při návštěvě nedoporučuji kouření, telefonování a další činnosti, u kterých hrozí, že si nehty během práce umastíte či namočíte.

3.) Promyslet délku, tvar, barvu, zdobení
Doporučuji si promyslet jaké chcete výsledné nehty. Délku, tvar, barvu, zdobení, nail art apod. Pokud jste se rozhodli pro nehtovou modeláž a začínáte s ní, zvolte ze začátku raději kratší nehty.
Nebojte se mě kontaktovat předem a Vaši vizi probrat. Zkrátíme tím čas práce a vyhneme se případným zádrhelům a času strávaného nad přemýšlením a hledáním možných variant.

4.) Podpořte zdraví nehtů
Pokud máte slabé, třepící se, vroubkované či lámavé nehty podpořte je výživovými doplňky a vhodnými přípravky. I v tomto Vám ráda poradím.
Toto je vhodné i pokud se rozhodnete o posílení nehtů či jejich nápravu nabízenou službou IBX systém či P-shine. Nejlepší výsledky jsou v kombinaci nápravy zevnitř i z venku!

5.) Podat informace předem
Nezapomeňte mě informovat o důležitých věcech, jako je:
- zda již na nechtech máte modeláž, případně jedná-li se o materiál z asijských studií
- o jakou službu máte zájem a zda s ní již máte zkušenosti

6.) Nefušujte mi do řemesla!
Nedělejte si před návštěvou sami manikúru, stříhání kůžičky či nehtových valů, odstraňování modeláže, odlamování odchlipů .... atp. Nehet si upravím pro zvolenou službu sama. Navíc při neodborných úkonech Vám hrozí nejen zánět, ale i poškození nehtu.


Nehtový piercing

Kdy je aplikace piercingu možná:
- na modeláž gelem i akrylem
- po aplikaci gel laku či CND Shellacu
- na přírodní nehty

Co s odrůtající dírkou po piercingu?
Dírka po piercingu Vás trápit nemusí. Nehet Vám po jeho vyndáví zacelým UV gelem či jiným materiálem. Nebude Vám tedy dělat ani "výkus" při zkrácení nehtu.

Jaké typy piercingu jsou k mání?
S výběrem Vám ráda pomohu, pokud se domluvíme na design nahtů předem, mohu Vám vyrobit i přívěšek v daných barvách a stylu.

Mohu přijít na piercing s neht z jiného studia?
Samozřejmě není problém zdobit piercingem či jiným zdobením i modeláž z jiného nehtového studia.

Piercing neprovádím na nehty měkké, lámavé či třepivé!


Parafínové zábaly

Co je parafín
Parafín je speciální vosk získaný z ropy a obohacený o vitamín E. Používá se k léčebným i kosmetickým účelům.
Vyniká svou schopností zadržovat teplo. Parafín prohřívá, uvolňuje, zvyšuje krevní oběh a otevírá póry. Jeho účinky jsou zdravotní i estetické.

Teplý parafínový zábal na ruce:
Parafín je vhodný zejména v chladných obdobích, ale také když chcete svým rukám dopřát péči a sobě relaxaci.
Celá kúra zanechá ruce hladké, jemné, vyživené a zbavené odumřelých buněk. Zejména na podzim a v zimě podstupují naše ruce zátěžovou zkoušku - chladné počasí, mráz a následně suchý vzduch v místnostech pokožku rukou vysušují, je pak zarudlá, vrásčitá a v krajních případech popraskaná. Parafín pokožku vypíná a vrací ji pevnost a pružnost.

Aplikace parafínového zábalu
Ruce se nejprve desinfikují, pro lepší účinek se na ruce aplikuje výživná maska pod parafín. Poté se ruce ponořují do horkého parafínu - alespoň 2x, zabalí se do igelitových rukavic a froté návleků, aby teplo nevyprchalo. Necháme působit cca 15 - 20min. Po sloupnutí parafínu se na ruce jemnou masáží nanese výživný krém a olejíčak na nehty a nehtovou kůžičku.

Parafínová kúra by se měla opakovat nejlépe jednou za měsíc a proto jsem si pro Vás připravila "Parafínové dny". Tyto dny můžete přijít na parafínový zábal rukou bez objednání. Za zvýhodněnou cenu Vám bude poskytnuta komplexní péče!

Stránky vytvořeny Rockabella Nails Dája  |  v roce 2016
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky